11/15/2017

Kässämessuille valmistautumista


Vuoden käsityökohokohta koittaa ihan pian! Nimittäin Tampereen kässämessut! Messut järjestetään siis jo 17.11.-19.11. eli kahden yön päästä pääsee ensimmäiset kiertämään halleja! Aikamoinen odotus onkin jo takana, kun viime vuoden messut jäi tältä äidiltä väliin kuumeen vuoksi. Nyt lähden ansaitulle lomalle, ystävän kanssa hotelliyö on jo varattuna ja koko lauantai käytettävänä messuhulinaan! Yö pois kotoa ilman lapsia ja päivä kässäjuttuja, eipä paljon parempaa voisi tähän päiväkotiharjoittelun keskelle toivoa! Nyt vain koputan puuta, etten tulisi kipeäksi. Viime vuonnakin tähän aikaan vielä uskoin lähteväni.. Mutta ei, tällä kertaa mä lähden, vaikka sitten särkylääkkeen voimin jos en muuten pääse. 

Viime vuonna jo ystävän kanssa tulosteltiin messukartat ja väriteltiin niihin eri väreillä lankakaupat ja kangasputiikit. Oli kuulemma ollut toimivaa, kun noita näytteilleasettajia tosiaan on aikamoinen määrä. Tänä vuonna samanlainen värityssessio on siis vielä edessä, suosittelen jos oot messuille lähdössä! Säästää aika monta turhaa kierrosta eri hallista toiseen, kun huomaa pysähtyä kaikille omille tärppipaikoilleen heti ensi kiertämällä. 

Toisena vinkkinä sanoisin, että ota evästä matkaan! Ja sitä juotavaa. Mä en ainakaan jaksa käyttää aikaa messupäivästä ruokajonoissa seisomiseen, vaan mieluiten syön eväitä ja illalla messupäivän jälkeen sitten jotain kunnollista ateriaa eteen. 


Mutta kun kerran ilman lapsia olen reissuun lähdössä ja mulla on kaikenlisäksi neuletyökin kesken, niin yhtäkkiä hoksasin, että tarviinhan mä sille työlle nyt sentään projektipussin, että oon ees vähän uskottava käsityöbloggaaja. Ja että saan työn edes jotenkin järkevästi kuskattua kaiken messukrääsän ja ostosten keskellä. Onneksi oli taas tiistain ompelukurssi ja Jujunan blogista löysin hyvän mallin, kaavan ja ompeluohjeen, niin tämä valmistui sukkelaan. Tein pussukasta tuon isoimman koon, aika sopivalta tuntuu kohtalaisen isolle neuletyölle ja kaikelle sälälle. 

Päällikankaaksi valitsin Marimekon puuvillaa, johon kiinnitin ohuehkon tukikankaan silittämällä. Vuorikankaaksi puolestaan itse painamaani kärpässienipuuvillakangasta, jonka olen painanut jo 9 vuotta sitten. Aika kuluu hurjaa vauhtia! Ajattelin joskus, että teen tästä lapsille joko verhot tai jotain sellaista, mutta kangasta olikin vähemmän kuin muistelin. Nyt lisäsin kankaaseen leimasimilla "lyyrinka" -tekstin, mutta kangasväri olikin ehtinyt jo vähän kuivua eikä se onnistunut ihan niin kuin toivoin. 

Tein pussukkaan rannelenkin hulpioreunasta, tykkään niistä kovin! On kiva, kun kankaan tiedot jää hulpioreunaa käyttäessä näkyviin ja tuo se lisäilmettä muutenkin koko pussukkaan. 


Nyt vielä tutustumaan tarkemmin messujen näytteilleasettajiin ja listaa jatkamaan! Ostoslistalla on siis ainakin yksivärisiä kankaita, bokserikuminauhaa ja jotain ihanaa merinokangasta. Vegaaninahkaa haluaisin myös päästä hipeltämään, samoin jotain ihania lankoja. Messubudjetti ei ole mikään järin valtava, mutta jotain ihanaa on aina pakko saada kuitenkin mukaan. 

Putiikeista mun listalla nyt jo ainakin Kangaskapina, Verson puoti, Metsola (jes vihdoin messuilla!!), Taito Etelä-Pohjanmaa /Rustoopuori (nahkahihnoja), Jujuna (kaavoja), Poppanavakka (kankaita) ja Ullaka (tarvikkeita).

Yksi mukavimmista osuuksista näillä messuilla on eri puolilla asuvien käsityöystävien ja -tuttavien tapaaminen sekä ihmisten yleinen innostus kädentöitä kohtaan! Tarkoituksena onkin ehtiä hengähtää tuttavien kanssa neulomaan ja jutustelemaan niin messulöydöistä kuin kuulumisista. Jos vielä muistais ottaa sen neuleenkin mukaan. Tuuppas sinäkin nykäisemään hihasta, jos minut bongaat! 

*messuliput saatu blogiyhteistyönä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)