10/03/2016

Ompelulaneilla


Olin viikonloppuna ompelulaneilla. Ompelua aamusta iltaan samanhenkisessä seurassa, mikäs sen kivempaa. Osa lanittelijoista aloitti urakan jo perjantaina, itse olin mukana lauantain aamusta alkuiltaan ja sunnuntaina vielä hetken aikaa, tarkoitus oli vain hakea enää koneet pois, mutta ylläriylläri en raaskinutkaan lähteä heti takaisin kotiin. Olin valmistautunut laneille leikkaamalla valmiiksi jumppiksen, kahdet housut, bodyn, tumppuja ja vaunuverhot. Yhdet housut ja myssyt leikkasin vasta paikan päällä. 


Body kokoa n. 56 oli odottanut ompelua jo jonkun aikaa. Kaavana Bert -body jostain Ottobrestä. Edessä neppilista ja taakse laitoin ompelumerkin. Oon jostain syystä laiska käyttämään tukikangasta, mutta kanssaompelijoitten suosituksesta käytin sitä neppilistaan ja olipahan helpompi saada siististi ommeltua! Tikkauksetkin onnistuivat kerrasta, taidan käydä ostamassa tukikangasvaraston... Myös lettimyssyn kaava on jostain vanhasta Ottobre -lehdestä. Housut kirpputorilöytö. 


Nämä vaunuverhot ompelin serkun lapsille tuplarattaisiin. Tuli niin kivat, että tekispä mieleni tehdä vielä meillekin toinen versio aiemmin ommellun kaveriksi. Kanttasin nämä joustavalla vinonauhalla, sirkkojen kohtiin laitoin vahvaa tukikangasta, toivottavasti toimii käytössä eikä ala sirkat irtoilemaan. 


Lisää vaaleanpunaista meidän taloon, mikähän mua vaivaa? Näin jossain vaiheessa instassa kuvan samanlaisesta jumppiksesta lettihupulla ja pakko oli matkia samanlainen, kun Eurokankaan laarista löytyi muutamalla eurolla iso pala ihanan paksua collegea. Tämä jumppis on kooltaan n. 56-62 cm. Villasukat ja myssyn oon neulonut jo aiemmin. 


Lettisöpöyksiä oli pakko ommella vielä pienessä koossa vähän lisää. Hiippamyssy kaupan pipoa apinoiden, housut muitaihania -kaavalla ilman haarapalaa, toivottavasti toimii näinkin. Jos ei niin sitten ratkomishommiin myöhemmin. Näissä tumpuissa vuorina viimeiset merinovillan palat, lämmittää pieniä sormia mukavasti. Housut kokoa 56-62 cm.



   Vaunuverhot testissä meidän rattaissa. Kivoilta näyttää näissäkin. 


Kuvissa olleiden lisäksi tein tytön nukelle tumput, yhdet vauvan housut, jotka taitaa päätyä myös nukelle ja pipon, joka odottaa vielä tupsua. Semmosia sain aikaan tällä kertaa. Mukava kokemus oli ommella porukalla, syödä pikapikaa välissä ja jatkaa taasen. Kamerakin oli mukana laukussa, mutta yhtään kuvaa en muistanut ottaa. Tai raaskinut käyttää aikaa kuvaamiseen.

Nyt alkaa olemaan vauvaompelukset valmiina. Toivottavasti ei tarvitse kovin kauaa enää odotella. 

9 kommenttia:

  1. Vau! Mä en kestä, oonko ainut joka on laneilla aivan maailman saamattomin :D No mutta jos kuitenkin nautin niistä yhtä paljon :D Mutta joo eikö ookkin ihanaamukavaa :) ja ihanaamukavaa loppuodotusta myös!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä :D Vaikka kieltämättä veikkaan, että kotona oisin iteki ommellu samassa ajassa enemmän, mutta koskaan ei kotona oo noin paljon ompeluaikaa :D ja todellakin, tärkeintä että on hauskaa! Kiitos paljon :)

      Poista
  2. Aivan ihania😍 tsemppiä loppuodotukseen!😊

    VastaaPoista
  3. Wau! Niin hienoja!

    VastaaPoista
  4. vau, aivan superihania! teetkö ompelutöitä koskaan tilauksesta (muille kun tutuille) :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En oo tehnyt ompelujuttuja kuin harvoin tutuille, tällä hetkellä aika ei oikein riitä ja muutenkin tykkään enemmän tehdä niin että saan itse päättää mitä teen ja milloin. Tilaustyöt tulevat myös aika hinnakkaiksi, jos alan laskemaan käytetylle ajalle jotain ns. "palkkaa" niin ei ole kovin kannattavaa edes tilaajalle. Suosittelen käyttämään ihan ammatikseen ompelevia, jos haluaa jotain ompelutöitä tilata. :) Tällöin myös kaikki verojutut tms. menee lain mukaan.

      Poista
  5. jeppis, kiitos vastauksesta! :)

    VastaaPoista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)