2/28/2017

Kierrätysompelua - röyhelöpaidasta nelikuisen housuiksi






Nelikuinen on muuttunut yhtäkkiä isoksi vauvaksi. Ei kooltaan, omilla käyrillään miinuksilla hidastelee, mutta taidoiltaan. Kääntyy selältä mahalleen hetkessä, päristelee, juttelee paljon, nauraa käkättää entistä useammin maailman ihaninta vauvanaurua. Ottaa leluja käteen, alkaa ymmärtää kokoajan entistä enemmän. Jaksaa valvoa jo hurjan paljon pidempiä aikoja kuin aiemmin. Ja on se sen verran kokoakin kasvanut, että pienimmät housut alkavat jäädä pieniksi. Joten ompelupuuhiin oli ryhdyttävä.

Hihaton, kivaa kangasta oleva röyhelötoppi kirppikseltä eurolla. Odotteli kaapissa puolisen vuotta, kunnes totaalinen housupula iski nelikuisen vaatevarantoja tonkiessa ja päätin ottaa ratkojan käteen vihdoinkin. Röyhelöt irti paidasta, kaava kankaalle ja leikkuuhommiin. Kaavana käytin jälleen kivaksi todettua Muita ihania -blogin housukaavaa. Samalla leikkasin myös kahdet muutkin housut, niistä ei tullut vaan otettua kuvaa. Näitten housujen resorin napsin irti vauvan paidan helmasta, paita kun oli epäonnisesti aivan liian pienellä kaula-aukolla varustettu ja lähes pitämättömäksi jäänyt. Paitakankaat taitavat päätyä myös johonkin muuhun ompeluprojektiin. Kivat pökät näistä tuli! Lähes aina tykkään kierrätysompelujutuista, niitä pitäisikin tehdä enemmän. Säästäisi rahaakin huomattavasti, kankaat kun ei mitään halpoja nykypäivänä ole. 

2 kommenttia:

  1. Oiii mitkä ihanat pöksyt!!! :) just oon hetken haaveillu tekeväni vastaavanlaiset omalle puolivuotiaalle. :) tuo väri on myöskin ihana!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :) Tykkään myös kankaan väristä :)

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)