7/12/2017

Tilkkupeitto vauvalahjaksi
Ystävälle syntyi vauva hetki sitten. Kyselin jo aiemmin, olisiko tarvetta jollekin isommalle ompelukselle ja vastaukseksi sain, että tilkkupeitto olisi ihana. Se sopikin hyvin, sillä kangasvarastoista löytyi vieläkin paljon mustaharmaavalko -sävyisiä paloja, joista tilkkuja sai leikattua. Värittömien sekaan leikkasin myös pinkkejä vyyhtitilkkuja ja Noshin vaaleanpunaista sulkaa. Jennin omista varastoista sain mukaan noita kivoja siipipaloja. Vai höyheniäkö ne on, niitä kuitenkin. Ommella surauttelin tämän lopulta kasaan samana päivänä, kun olimme menossa vauvaa katsomaan ja lopulta koko lähtö kylään viivästyi, kun peiton kanttaus ei onnistunutkaan kerralla riittävän hyvin, vaan jouduin purkamaan koko peiton kiertävän kantin.. Mutta kannatti jälleen purkaa, niin paljon siistimmin onnistui toisella yrittämällä. Tällä kertaa kääntöpuolella on pehmeä joustocollege ja reunan kanttasin resorilla. Meillä tämä aiemmin tehty peitto on ollut tosi kovalla käytöllä, niin eiköhän ystäväperheessäkin tälle ole käyttöä. Vieläkin tilkkuja jäi ja innostuin taas tilkkutöistä, kun pitkästä aikaa sain valmista aikaan. Seuraavaksi voisin tuhota värikkäämpiä tilkkuja vaikka nukenpeitoiksi. 

8 kommenttia:

 1. Niin kaunis!!! Ihailen aina näitä upeita harmonisia tilkkupeittoja, itselläni menee aina sateenkaarihommiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sun on kyllä kans ihania ❤ mulla on värikkäitä tilkkuja jotenkin tosi huonosti tai ne.värit ei yhtään sovi toisiinsa niin oon pysytelly vielä näissä värittömissä 😅

   Poista
 2. Kaunis peitto! Ihanasti sommitellut tilkut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ❤ yhdessä vauvan äidin kanssa sommiteltiin. :)

   Poista
 3. Ihana peitto <3 Käytätkö kanttaukseen joustokanttia vai mitä? :) Olen vasta aloittanut ompeluharrastuksen ja tälläinen olisi haaveena tehdä, mietin vaan onko miten vaikea? Minkä kokoisia paloja leikkasit tähän? Kiitos jo etukäteen jos viitsit vastata, auttaisi alkuun minuakin! :)

  VastaaPoista
 4. Heh, nyt luin tarkemmin ja tuossahan mainittiinkin että resorilla kanttasit :) Täytyykö resori tällöin leikata monessa eri osassa vai miten siitä saa noin pitkän mikä kiertää koko peiton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo resorilla oon kantannut tän, ompelin kolmesta eri resorisuirusta riittävän pitkän, yhdistin ne ompelukoneen suoralla ja avasin saumanvarat niin tuli ihan siistit vaihdoskohdistakin. Tilkut oli saumanvaroineen 11x11 cm eli ompelun jälkeen 10x10. En oo mikään tilkkutaituri,niin ompelin nää vaan saumurilla ensin riveiksi ja sit yhdistin rivit toisiinsa. Käytännössä siis ihan suoran ompelua, toki kulmien kanssa saa olla tarkkana että osuu kohdilleen.

   Poista
  2. Jos enemmän haluaa hifistellä niin voi käyttää tukikangasta tms mutta mä oon tyytyny tämmösiin pikaversioihin ja hyvin on toiminu käytössä.

   Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)