11/17/2015










Ensimmäiset ompelukset messuostoista valmiina. Tällä kertaa olin niinkin malttavainen, että esipesin kankaat ennen ompelua. Kannatti, yhdestä kankaasta levisivät värit. Korvaus värjääntyneestä kankaasta on tulossa minulle, lisää siitä myöhemmin. 

Mutta näistä. Mekko on tehty omalla kaavalla tai käytännössä vain hihaan oli kaava ja miehustan mittailin edellisestä tämän mallisesta mekosta, jonka ompelin kirpputorilta löytyneestä Papun paidasta. Nyt mekko alkoi jo käydä pieneksi, joten oli jo uuden aika. Miehelle olin jo aikaa sitten luvannut, että laitan vaatteisiin merkit taakse, jotta tietää helpommin kuinka päin vaatteet kuuluu pukea. Nyt vihdoin muistin! Karnaluksista ostetut nauhat pääsevät hyvään käyttöön merkkeinä. Mekon kankaina Paapiin Siiri keinuu ja Pebbles. Hihansuissa pitkät resorit. ettei jää ihan heti pieneksi. Edellistä mekkoa on käytetty kaksikuisesta tähän päivään, nyt alkaa helma nousta jo korviin.

Housut ompelin jälleen Muita ihania -blogin kaavaa käyttäen, ensimmäiset samalla kaavalla ommellut lettihousut olivat niin ihanat ja mukavat pukea. Nämä ovat Viljamin puodin Sankarikettu -trikoota, ihanan pehmoista ja joustavaa. Melkein menisi joustocollegesta. Lahkeissa myös näissä pitkät resorit. Vaan sen verran ajatuksissani näitä tein, etten muistanut kaavaa suurentaa riittämiin. Just nyt ovat kyllä sopivan kokoiset, mutta eipä jäänyt lahkeisiin leveyden puolesta kasvunvaraa. Tykkään kyllä kapeista lahkeista, että sen puoleen on ihanat just nyt. 

Vinoraitaiset joustofroteehousut on ommeltu jo ennen tytön syntymää, mutta jääneet pitämättä kun resorit olivat hassunväriset vihreät. Nyt on kömmähdys korjattu ja yhdet käyttökelpoiset pöksyt lisää.  

Vaan otappa kuvia vaatteista, kun tyttö on todenteolla oppinut konttaamaan ja tulee vinhaa vauhtia paikalle, jos jotain erehdyn lattiatasoon levittämään. Vaan loppuihan se "enpääsemihinkään" -kitinä ja tilalle tuli tyytyväinen tyttö. 


8 kommenttia:

  1. Ihania ompeluksia jälleen kerran! :) en oo vieläkää saanu aikaan kokeilla sitä mun ompelukonetta, että puskeeko se vielä savua pihalle. Jospa tulevan vklpn pyhittäis ihan vaan käsitöille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaahan ihmeessä, varmasti se toimii ihan kunnolla :) Laitapa kuvaa sit kun saat aikaseksi istua koneelle :)

      Poista
  2. Tosi kivoja vaatteta! Teidän vaani on niin pienen ja siron näköinen. Ihana. :) t.linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! No se on kyllä! Kasikuinen kirppu :D Ei paljon oo kasvanut lähiaikoina, liikkuu kaikki energiansa :D

      Poista
  3. Voi oon niin kateellinen sun ompelutaidoista! Ja aivan ihania nuo kankaat! Meillä Manu kans ei pysy millään enää paikalla, hirveetä vauhtia menee eteenpäin ja nousee koko ajan pystyyn! Taitaa konttaus jäädä kokonaan väliin ku kävellään jo tukea vasten!

    Voi ku sais jotenki järjestettyä että pääsis sielä käymään, olis niin kiva nähdä teitä pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos, pitkällisen harjoittelun tulos tämä taito! Jos jotain tiettyä haluaisit Manulle niin voin kyllä ommella. Esim tuota housukangasta jäi vielä jos tykkäät. :)

      Joo ei tämäkään enää paikalla pysy, mukava kaveri kun täyttää tiskikonetta tai käy yksin suihkussa. Onneksi on syöttötuoli, mihin saa hetkeksi paikalleen! Meillä jäi taas kunnon ryömimisvaihe väliin ja nyt yrittää kans nousta kokoajan pystyyn.

      Ois niin mukava! Jos vaikka sitten joulukuussa! :)

      Poista
  4. Iiiih! Aivan ihana tyttönen <3 <3 Suloisin tuo hymy ja nauru! Ja tosi kivoja vaatteita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo kyllä niin ihana! Ja virnuilun taidon se osaa jo nyt :) Kiitos!

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)