1/20/2015











Olen ruokapöytälukija. En osaa syödä yksin lukematta mitään, vaan kaivan esiin joko kännykän, lehden tai kirjan. Viime aikoina se on ollut usein kirja. Luettuna on niin Laila kuin Eve Hietamiehen kirjoja, kätevästi löytyvät kirjastosta samalta hyllyltä. Juuri kerken Even Puolinainen. Eikä se lukeminen rajoitu pöydässä istumiseen, sillä kiikkustuolissa voi mukavasti istuskella smoothie toisessa kädessä ja kirja toisessa. Antaa vähän jalalla vauhtia ja nautiskella hiljaisesta kyydistä auringon säteiden osuessa kasvoihin. Mikäpä sen mukavampaa. Kirjaan tähän muistiin tämän kertaisen smoothien ohjeen, niin on ainakin itselleni tallessa. Sain vinkkiä, että chia-siemenillä juomasta saa moniverroin parempaa virkistävämpää ja päätin testata. Vielä en yhden päivän kokemuksella osaa sanoa pitikö neuvo paikkaansa. Liotettujen siementen ulkonäkö muistuttaa kovin sammakonkutua, mutta maku on neutraali, en huomannut eroa smoothiessa. 



Smoothie

1 banaani
desi-kaksi mansikoita (ensi kerralla kokeilen punaherukoita joukkoon)
vettä
4 rkl liotettuja chia-siemeniä

Liota chia-siemeniä 15-60 min vedessä. Säilyvät liotettuina jääkaapissa lasipurkissa säilytettyinä parikin viikkoa. Sekoita tehosekottimessa kaikki aineet. Nauti! 

Yllätyin itse siementen mauttomuudesta, mikä on vain plussaa tällaiselle nirsoilijalle. Kerrankin jotain terveellistä, mikä ei pilaa hyvän herkun makua. 

1 kommentti:

  1. Kivoja kuveja! Tykkään etenkin ekasta, silmää miellyttävä! :)

    VastaaPoista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)