12/06/2016

Ristiäistunnelmia ja vähän kastemekosta













Juhlien jälkeisissä fiiliksissä täällä! Sunnuntaina vietettiin ristiäisiä tässä kodissa ja vauva sai nimen. Nämä olivat ensimmäiset juhlat täällä meidän omassa kodissa ja mukavat olivatkin. Valmisteluissa meinasi välillä epätoivo iskeä, kun eräskin kakku epäonnistui totaalisesti. Imetyshormoneilla ja väsymyksellä lienee osansa, kun pienikin epäonnistuminen tuntui suuremmalta kuin osata odottaisi. Kyyneleet olivat herkässä, kun taapero tuli lohduttamaan ja silittämään äidin poskea kakkuoperaation jälkimainingeissa. Ihana tyttö meillä! Vauva liinassa ja ystävällisten käsien auttaessa saatiin juhlat kuitenkin aikaiseksi kaikesta huolimatta. Onnellinen olo jäi lopulta juhlien laittajallekin. 

Kastemekon ompelin jo ennen esikoisen syntymää miehen suvun perinnemekon mallin pohjalta. Mekon yläosa oli jo ensimmäiselle lapselle mielestäni liian suuri ja tämän vauvan ollessa vielä pienempi ristiäisten aikaan päätin pienentää mekkoa paremman istuvuuden toivossa. Tämä onnistuikin hyvin ja mekko näytti kivalta vauvan päällä. Tykkään mekon herkästä ulkonäöstä ja ihanan ohuesta pellavakankaasta, joka tosin rypistyy käytössä nopeasti. Kuvasinkin vauvaa uudestaan päivänvalossa ja silitetyssä mekossa. Taidan ripustaa mekon vielä hetkeksi seinälle tulevia arkipäiviä ilahduttamaan. 

6 kommenttia:

  1. Uskomattoman kaunis mekko ja niin suloinen pieni ❤️ Onnea nimestä!

    VastaaPoista
  2. Onpa kaunis mekko ja suloinen pikkuihminen!
    Mekon malli näyttää samalta kun meidän suvun vanhassa kastemekossa :) En oo ikinä ennen nähny samanmallista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo mullekaan tullut vastaan tämäntyylistä mekkoa aiemmin, tosi kätevä malli! Hauska kuulla, että jollain kuitenkin on samanmoinen! Kiitos kivasta kommentista :)

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)