8/31/2017

Syksyn neulomishimo






Kesällä jo alkoi pieni neulomishimo, kun sain aikaan ensimmäisen huivin pitkään aikaan. Mitä ankeampi ja kylmempi sää, sitä enemmän on tehnyt mieli kaivaa esiin villalangat, merinokankaat ja keittää höyryävää teetä. Sillä kylmää täällä on ollut. Lämmitys ei oikein pelannut ja varpaat jäätyivät ilman villasukkia. Pieni kaipasi lämmikettä sisälläkin päälleen. Villaiset sukkahousut ja bodyt on kaivettu talviteloilta. Nyt sähkökin lämmittää vihdoin kotiamme, mutta villalle varmasti on tarvetta jatkossakin, kun syksy näyttää alkaneen todenteolla. 

Tämän pienemmän tytön huivin neuloin kesällä neulefestareilta ostetuista minivyyhdeistä. Tupsut jäivät vähän pikkuisiksi, mutta sopivan huivin sain aikaan kahdesta pikkumäärästä lankaa. Muistaakseni langat ovat Lanitium ex Machinan käsinvärjättyä merinovillaa, mielettömän pehmeää. Myssyn neuloin vanhoista jämälangoista jo aiemmin käyttämääni ohjetta hyödyntäen. Näyttää hassun malliselta, mutta päässä tosi istuva. Tämä tyttö heittää jokaisen pipon päästään, niin nyt on edes yksi päässä pysyvä nauhallinen olemassa. Pipon ihanan napin oon ostanut muistaakseni joskus käsityömessuilta Paapiin kojulta. 

Vielä ei näillä neulomishimo tullut taltutetuksi. Suunnitteilla on joku neuletakki ja pipo itselle sekä lapaset ainakin pienimmälle. Syksyn erkkapedan luentoja odotellessa! 

6 kommenttia:

  1. Kauniita juttuja ja suloinen tyttö<3

    VastaaPoista
  2. Hän on niin söpö!! Mä oottelen yhä pitkään kateissa ollutta neuloosiani! Iskis nyt kunnolla, ois tarpeita just tämmösille pikkuihmisten neuleille :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on <3 Mulla oli joskus kamala ompelujumi ja se oli ihan hirveetä! Joten toivotaan, että sun neuloosi löytyis. Joku pieni työ puikoille, niin kyllä se sit siitä kun saa nopeesti valmista. :)

      Poista
  3. Heippa! Oisko sulla antaa tuohon huiviin neulomisohjetta?:) Yritin katsoa aiemman postaukseesi laittamasta linkistä alkuperäistä ohjetta, mutta se on ilmeisesti poistettu..:/ Olis kiva päästä neulomaan, niin nätiltä näyttää huivi tytöllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollut huomannut tätä viestiä aiemmin, anteeksi! Toivottavasti vielä tavoittaa sinut. Näköjään oli poistettu, ohje on yksinkertanen.
      Huivi aloitetaan yläreunan keskeltä luomalla 10 silmukkaa. Huivi neulotaan oikeilla silmukoilla joka puikon kolmas ja kolmanneksi viimeinen silmukka neulotaan sekä etu- ja takareunasta eli lisätään silmukoita joka kerroksella 2 silmukkaa lisää. Kun kerroksia on tarpeeksi eli alareunalla on pituutta tarpeeksi, päätellään silmukat.

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)