7/21/2018

Kesäillan asuVihdoin lisää aiemmin postauksessa vilahtaneista mekosta ja neuleesta. Mä oon aikalailla joko tai ihminen, käsityöt kun valmistuu, ne kuvaan joko heti tai sitten vasta ikuisuuden kuluttua. Omien vaatteiden kohdalla ikuisuuden kuluttua tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus, kun kuvaajaa on hankala saada lähettyville sopivaan aikaan ja paikkaan. Nämä kuvat otettiin ihan extemporee Neulefestari-iltana ystäväni kanssa, kun olimme kävelemässä festarialueelta hotellille ihanassa ilta-auringossa. Neulefestaritkin oli ihanat! Huipussa säässä lankojen ostelua, ihastelua, herkuttelua ja neulomista yhdessä muiden innokkaiden neulojien kanssa. Parasta pienessä lomassa oli kuitenkin hotelliyö ja ihana aamupala! Yövyimme ystäväni kanssa Hotelli Yöpuussa. Pitkän päivän jälkeen hotelliyön hintaan sisältynyt privaattisaunavuoro oli ihanan rentouttavaa, koko yön kestäneet yöunet ja monipuolinen, tuore aamupala kauden hedelmillä ja marjoilla, nam! Mutta vaatteisiin.. 

Tämä neule oli viimeinen yliopistossa aloittamani neuletyö. Kanditöiden esittelypäivänä istumista oli edessä lähes kahdeksan tuntia eikä mitään työtä kesken. Edellisen päivän istumisen ja nukahtamisvaaran jälkeen oli pakko käydä lankakaupan kautta hakemassa tarpeet uuteen työhön. Seuraavan päivän esittelyt jaksoinkin kuunnella paremmin. Paitaa neuloin koulun loputtua niin Tanskan lomalla, mökillä, takapihalla lasten uimahetkiä valvoessani ja monissa muissakin paikoissa. Nyt yliopisto-opiskelut ovat ainakin joksikin aikaa ohi ja uusi neulepaita valmiina. Paidasta tuli lopulta suunniteltua väljempi ja vähän vielä mietin, antaisinko tämän jollekin lahjaksi ja neuloisin itselleni uuden. Annoin paidan äidilleni kokeilulainaan, jos olisi hänelle parempi. Paita on malliltaan Veera Välimäen Pavement joskin muokattuna helman osalta lyhyemmäksi ja suoraksi. Lankana paidassa käytin yhtä suosikeistani, BC Garnin BioBalancea, villaa ja puuvillaa sopivana sekoituksena. Inspiraation tähän paitaan sain nupunupun Pavement -postauksesta. Lankaa neuleeseen meni alle 200 g, ostin viisi vyyhtiä, mutta yksi jäi kokonaan käyttämättä ja toisestakin jäi pieni määrä jäljelle. Varsin budjettiin sopiva neule siis. Neulefestari-iltana tämä paita oli sopiva lämmike viilenevässä säässä. 

Mekon ompelin keväällä nähtyäni Facebookin ompeluryhmässä ihanan lyhythihaisen kellohelmaisen mekon. Jyväskylän Kädentaitomessuilta ostamani Verson puodin kangas riitti juuri ja juuri mekkoon, kun puolikellohelmaa vähän sivuista kavensin. Yläosan kaavana käytin Joka tyypin kaavakirjan raglanpaidan kaavaa, jota kyllä tätäkin on muokattu itselleni istuvammaksi. Hihat jäävät kivasti pystyyn olalta, kun ovat todella lyhyet. Kellohelma ei alkuun istunut minulle yhtään, mutta pienellä muokkauksella tästä mekosta tuli ihan kiva kesämekkonen. Korun ostin muuten keväällä itselleni lahjaksi kandin työn palautettuani, Riemupuodin valikoimiin kuuluu tämä. Tykkään kovin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)