4/27/2015

Meidän vaunuista ja mummolareissusta

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyimme Bumbleride Indie 4 -rattaisiin vaununkopalla. Vaihtoehtoina pohdimme Emmaljungan Super Nitroja, jotka Bumbleridit kuitenkin voittivat keveytensä ja pienen kokonsa vuoksi. Tärkeimpiä kriteereitä meidän vaunujen hankinnassa kun olivat 42 neliöiseen kaksion pieneen eteiseen ja Corollan peräkonttiin mahtuminen. Halusin myös saada rattaat, joilla on helppo kulkea kaupungilla, joten kääntyvät etupyörät rattaista piti löytyä. Renkaat tuli saada myös lukittua, jotta sisätiloissa eestaas hyssyttäminen onnistuisi helpommin ja kaltevilla teillä ei olisi vaaraa luisua ojiin. Se, miksi lopulta pohdin pitkään vaihtoehtojen välillä, oli toiveeni saada istuinosa katse työntäjään päin, mitä näissä Bumblerideissa ei ole mahdollista tehdä. Emmaljungat eivät olisi kuitenkaan mahtuneet peräkonttiin ainakaan kovin helposti, joten istuinosakriteeri sai jäädä vähemmälle huomiolle. Vaununkoppaa käytettäessä emme ole tähän ongelmaan vielä kovin törmänneet, mummolassa meillä tosin ei ollut koppaa mukana ja hyvin sujui kulkeminen kasvot menosuuntaan, toki vauva nukkui rattaissa kokoajan kun olimme lenkkeilemässä. Mummolaan emme ottaneet vaununkoppaa mukaan, sillä se vie autossa tilaa aika paljon, ellei jaksa laittaa koppaakin kasaan, mikä myös onnistuu. 


Rattaat ilman vaununkoppaa. Jalkaosan saa käännettyä neppareiden avulla ylöspäin, jolloin ei suurta valuvaaraa. Kuomu on todella tilava ja tulee tarpeeksi eteen suojaamaan auringolta.


Kurkistusluukku on magneeteilla kiinni pysyvä, hyvä ominaisuus lapsen unia ajatellen, kun ei tarvitse aukoa esimerkiksi kovaa ääntä pitäviä tarroja. Muutenkin koin luukun hyväksi, kun istuinosaa ei saa käännettyä työntäjään päin. Kuomussa on myös pieni tasku, johon itse ainakin sujautin mummolalenkeillä kännykän. 


Tästä kuvasta näkyy jotenkin, että rattaat ovat aika matalat. Itse olen alta 160 cm pitkä, joten minulle mataluus on vain plussaa ja sekä istuinosa että vaununkoppa sopivalla korkeudella. Pidemmälle ihmiselle tämä aiheuttaisi kuitenkin turhaa kumartelua. 



Tavarakori on tilava, mutta sen suuaukko kohtalaisen ahdas, kun selkänoja on alimmillaan tai vaununkoppa käytössä. Kokonaisen ostoskassin saaminen sinne on näin mahdotonta, joten olen päätynyt laittamaan usein ostokset suoraan koriin, jolloin ne kyllä sinne mahtuvat. Pohja on vedenkestävää kangasta, joten tavarat säilyvät rapakelilläkin kuivina. 


Vaununkoppa on kohtalaisen kapea, mutta pitkä. Meillä tämä on toiminut hyvin, vauva nukkuu selvästi paremmin, kun on vähän ahdasta. Kenties olo tuntuu silloin turvallisemmalta. Vaununkopan kuomu on myös kohtalaisen pieni, markettien vaunuverhot olivat aivan valtavia näihin, mutta itsetehty toimii hyvin. Koppa on myös todella kevyt ja sen saa irroitettua rattaista näppärästi. Näissä rattaissa istuinosa ei ole irroitettava ja vaununkoppaa pidetään istuinosan päällä, ainoastaan istuinosan kuomu tarvitsee irroittaa. Istuinosan kankaat ovat irroitettavat, mutta itse olen tykästynyt pitämään vaununkoppaa rattaiden kankaiden päällä, näin kopan ja vaunukankaiden väliin jää ns. tasku, johon on kätevää laittaa omat lapaset ja pipo, kun lämpö kävellessä yllättää. Kuvassa näkyykin hiukan vaaleanvihreää lapastani. Tällainen ratkaisu istuinosan ja vaununkopan välillä on toimiva, mikäli välillä tarvitsee rattaita ja välillä vaunuja, sillä vaunujen lisäksi mukaan tarvitaan vain istuinosan kuomu, jolla rattaat saa toimimaan. 

Tässä rattaat vaununkopan kanssa. Renkaat ovat toimineet meidän tarpeisiin todella hyvin, eturenkaatkin ovat riittävän isot eivätkä esimerkiksi jää jumiin katukiveyksiä ylittäessä, vaan rullaavat todella hyvin. Mummolareissulla kuljimme hiekkateillä, jossa kaipasin hiukan enemmän jousitusta rattaisiin. Takaa sitä löytyy, mutta eturenkaissa ei ole mitään jousituksia, joten maaseudun hiekkateille en näitä rattaita ensimmäisinä suosittelisi, vaikka sielläkin näillä pääsee kyllä eteenpäin. Olemme olleet valintaamme erittäin tyytyväisiä. Rattaat vaikuttavat myös kestäviltä ja laadukkailta, toivottavasti myös ovat sitä. 

Bumblerideista ovat kirjoittaneet myös 17 neliötä ja Luumutar. Heillä tosin rattaat kolmipyöräisenä versiona, mutta muuten aivan samanlaiset. 


Mummolan pihamaalla oli vielä lunta. 


Meidän viikonloppuun kuului isona osana jääkiekko ja Oulun Kärpät. Vauva iskän sylissä katsomassa peliä. 


Mummon muratin ja muiden kukkien taimet ihanassa auringon valossa. 


Kävimme myös kirpputorilla ja käsityöliikkeissä. Tässä tämän äidin kirpparilöydöt: ihana villapaita itselle (vielä pohdin otanko pompulat pois, kun ovat helposti irroitettavat), villainen huivi ja vauvalle villapöksyt odottamaan isommaksi kasvamista. Kenties ensi talvena sopivat. Käsityöliikkeestä löysin villakudetta, josta aloin jo virkkaamaan siksak-raitaista mattoa olohuoneeseen. Siitä lisää myöhemmin. 

Mukava viikonloppu takana ja uusi viikko edessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)