4/22/2015

Vaipat piiloon











(kännykkälaatua, kun en muistanut kuvata oikealla kameralla lähtötilannetta)

Ongelma nimeltä vaippojen ja muiden vauvatavaroiden säilytys altaan vieressä. Vaippaa olemme vaihtaneet pesukoneen päällä, mutta nyt tyttö alkaa olla sen verran aktiivinen potkija ja kääntyilee hiukan, niin että äitiä alkoi hirvittää, milloin vauva kiepsahtaa lattialle. Pyykkikoneen päällä kun on tilaa ollut viemässä kori, jossa kaikki härpäkkeet aiemmin säilytimme. Täytyi siis saada se pois ja tilaa vauvalle enemmän. Vaipat oli kuitenkin hyvä saada käden ulottuville, ettei tarvitse kurkotella lattialta niitä nostamaan niin ettei näe kokoajan mitä vauva tasolla touhuilee. Halusin myös saada hymynaaman vauvan nähtäville, jolloin korin kohta täytyi saada tyhjäksi. Päätin vihdoin ottaa härkää sarvista kiinni tytön ollessa aamu-unillaan. 

Vauvan mummo ompeli pussilakanan Marimekon mustapohjaisesta Muija -kankaasta ja ylijääneen palan päätin nyt käyttää tähän säilytinprojektiin. Kun valkopohjaistakin Muijaa löytyi, sain tehtyä kaksivärisen käännettävän pussukan. Koska oli tarve saada tavarat pois tasolta, ompelin pussukkaan myös renksun, josta sen saa roikkumaan naulakkoon. Tällä kertaa ommellessa päätin tehdä huolellista työtä ja silitin vastoin tapojani saumat auki, lopputulos on aika paljon siistimpi kuin tätä tekemättä. Kotipalapelistä löytyy ohje tähän kätevään säilyttimeen, jos joku siellä ruutujen takana haluaa tehdä samanlaisen. Ompelukuvassa näkyy muuten ompelijan verrattoman kätevä apuväline, magneettiohjain. En tiedä, onko näitä saatavilla ihan tavallisista ompelutarvikeliikkeistä, itse olen ammattikouluaikoinani koulun kautta tullut hankkineeksi. Saa melkeinpä liian helposti suoraa saumaa aikaan tämän avulla, vaatii tosin metallisen koneen rungon, että saa kiinnitettyä. Saman asian ajaa osittain teippi koneeseen kiinnitettynä, mutta ohjain on varmempi, kun kangas ei sitä kauemmaksi paininjalan alta voi karata. 

Meiän kylppärivessa näyttää näissä kuvissa melkeimpä paremmalta kuin todellisuudessa onkaan. Valoa on liian vähän ja aivan liian keltaista, näyttää seinän kaakelien värit luonnossa kellertävämmiltä. Tämä näitä vuokrakämpän huonoja puolia.. Aika paljon kivemman näköinen tuli kuitenkin pyykkikoneen seudusta pienillä muutoksilla. 


3 kommenttia:

  1. Vau, todella hieno! 😊 ja vieläpä yks mun lemppari Marimekon kuoseista. Harmi ku mulla ei oo tulossa mitään juhlia nii en voi toivoa lahjaks sulta samanlaista. 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuli kyllä kiva! :) Vauvakin katteli ihan onnessaan, mustavalkoset ku on sen lemppareita :D Jos kankaita ois vielä ni tekisin vaikka synttärilahjaksa ;)

      Poista
    2. Harmi ku kankaat loppu.. ;)

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)