3/06/2017

Kukkaro kantoliinakankaasta








Vuosi sitten kutomastani kantoliinasta jäi pienet palat kangasta, kun liinan päät viistotettiin. Kangaspalat pyörivät kaapissa ja ideoita niiden käyttämiseen oli jo aiemmin muutamia, mutta kun aikoinaan törmäsin Unikuun terapiahuoneen kukkarokuviin, tiesin mitä näistä paloista tekisin. Itse tekeminen saikin sitten odottaa vielä aika kauan, kunnes ystävän luokse ompelemaan lähtiessäni päätin tarttua toimeen. Edellinen Marimekon nipsukukkaroni alkoi jo saumojen vierestä revetä, joten sekin vähän aktivoitti suunnitelmiani.

Kukkaron koon arvioin bussikortin koon perusteella, leikkasin kappaleista n. senttiä-puoltatoista isommat joka suuntaan kuin kortti. Entiseen kukkaroon bussikorttia sai ärsyttävästi tunkea enkä sitä siellä ikinä sen takia säilyttänytkään, mutta tämä koko on osoittautunut käytössä tosi toimivaksi. Vuoriksi valitsin Vimman lettitrikoota, jonka tuin tukikankaalla. Vetoketjun purin vanhasta hupparistani, sopii täydellistä kukkarokäyttöön! 

Ompelu osoittautuikin haastavammaksi kuin olin ikinä kuvitellut. Ehkä vaikein ja eniten aivotyötä vaatinut työ pitkään aikaan eikä tämä ihan niin onnistunut kuin suunnittelin. Halusin, että saumanvarat jäävät piiloon, mikä aiheutti haasteita. Väliseinä ja vetoketjun sisäpuolelle jäävä kangaskaistale hankaloittivat ompelua entisestään. Moneen kertaan purin ja ompelin ja purin ja ompelin. Ompeluiltana ystävän luona en saanut tätä edes valmiiksi ja kotiin tullessa heitin kukkaron vain kaapin pohjalle odottamaan uutta innostusta. Pari viikkoa ompeluillan jälkeen kaivoin epäonnisen tekeleen ja päätin tehdä sen loppuun virheistä huolimatta. Huolittelin lopulta toisen päätysauman ja pohjasauman vinonauhalla ja ihan käytettävä tästä kuitenkin tuli. Vieläkään en ihan tiedä, miten tähän ompelin tai miten seuraava kannattaisi ommella. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta tai ehkä juuri niiden takia tykkään tästä kokoajan enemmän ja enemmän. Ja onhan tämä nyt käytännöllisempi kuin ne nipsukukkarot, joista ei löydä ikinä sitä korttia mitä on etsimässä tai ainakaan niitä kolikoita, mitkä on hautautuneet kaiken sälän alle kukkaron pohjalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)