11/12/2017

Isänpäiväksi ommeltua



Nahkayksityiskohdat, niistä en tunnu pääsevän nyt yli millään. Joko teitä alkaa kyllästyttää? Mua ei vieläkään. 

Mutta oon tehnyt kuitenkin uuden aluevaltauksen ompelussa! Aiemmin kesällä ompelin yhden t-paidan miehelle, mutten saanut siitä vielä tänne blogiin asti kuvia otettua. Myös muutamat bokserit tein synttärilahjaksi. Nyt isänpäiväksi päätin ommella jälleen jotain. Kun Nosh -kutsuilla huomasin, että Silmu -neulosta oli saatavilla musta-vanilja -värityksellä, päätin tilata sitä miehen paitaan. Näin mielessäni paidan joko kauluksella tai hupulla ja nahkayksityiskohdilla. 

Etukäteen näytin miehelle muutaman Mekkotehtaan Kahden paita -kaavalla tehnyt paidan ja hän oli ihan vastaanottavainen. Kangas ei kuulemma näyttänyt kankaana oikein hyvältä, mutta nyt kun paita on valmis, sitä on pidetty päällä heti paketin avaamisesta asti, että nappiin taisi valinta kuitenkin mennä. Paras kiitos nähdystä vaivasta! 

Kaavana käytin ostopaidasta piirrettyä omaa kaavaa, jonka hihaa muokkasimme käsityökurssin opettajan kanssa paremmin istuvaksi. Ja hyvä tästä tulikin, oon tosi tyytyväinen istuvuuteen nyt! Kauluskin onnistui kivasti! Ompelumerkissä lukee kaksveen mukaan, että äiti ompeli tän isille. <3 

Pipon tein vielä kaveriksi, kun omaa merinopipoani kehuin aiemmin miehellä ja hän pyysi silloin samanlaisen. Käpysen musta merino onkin ehkä pehmeintä ikinä kokeilemaani merinoa. Kaavana tässä Paapiin pipo isoimmassa koossa, mutta hiukan matalampana, kun kangas ei riittänyt korkeampaan. 

Hyvää isänpäivän iltaa kaikille! 

8 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun merkkisi! Kivannäköinen paita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! Välillä mietin onko se vähän liian hempeä mun tyyliin, mutta tykkään kuitenkin. Ehkä teetän toisenlaisia myös 😊

      Poista
  2. Tosi hieno paita! Ja nuo nahkayksityiskohdat on erityisen jees! Mitä nahkaa sä käytät? Mulla on jotain vanhoista nahkatakeista purettua ja mietin että mitä niille käy pesussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikenlaista nahkaa oon käyttänyt. Paksu aito nahka päästi vähän koneessa väriä, onneks oli tummassa vaatteessa niin ei paljon erotu. Muut on pysyny hyvinä. Nestemäistä pesuainetta suositeltiin mulle käytettäväksi näitten kanssa ja jos menee koppuraksi niin nahkarasvaa. Tässä ohutta luultavasti tekonahkaa. Mutta siis kovin vaaleaan en laittais mahdollisen värinleviämisen takia. Voishan toki tehä testin, ommella johonkin kangastilkkuun ja laittaa koneeseen? Mutta siis just tommosia kierrätysnahkoja mulla on ollu käytössä.

      Poista
  3. Tyylikäs paita! Nuo nahkayksityiskohdat ovat aivan huiput :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tyylikäs kuvaa mustakin tätä hyvin. :) nahka on vaan niin kiva lisä melkeen kaikkeen :D

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)