11/06/2017

Käsityöviikonloppu osa 2



Nyt vuorossa syyskuisen käsityöviikonlopun ompelut. Tämän tekstin valmiiksi saamisessa on kestänyt kauan, kun valoa kuvien ottamiseen ei ole ollut ja yritin saada itsellenikin ompelemistani vaatteista kuvia, mutta se ei vain ottanut onnistuakseen, joten mennään näillä muilla. Käsityöviikonloppuna siis värjäsin lankoja ja ompelin. Oranssinpunaisen neuleen tein paitakaavasta vapaasti saksien pienemmälle tytöistä, kangas ihanaa Eurokankaan laarin villasekoiteneulosta. Samasta neuloksesta ompelin myös itselleni hupullisen pitkän neuletakin. Frillamekon ompelin Noshin paitakaavaa hyödyntäen, vieläkin 92 cm koko on väljä, vaikken ollut edes kutistanut kangasta etukäteen. Isompi tytöistä sai tämän. Aluksi ei suostunut edes kokeilemaan, mutta kokeiltuaan ei enää pyykkiin raaskisi edes mekkoa antaa. Mekon kangas on Verson puodin ja tytön lempiväristä, liilaa ja pinkkiä. 

Käsityöleirillä pienempää tytöistä oli hoitamassa pikkusiskoni, jolle ompelin kiitokseksi hoitamisesta neuletakin Eurokankaan neuloksesta. Sisko oli tyytyväinen jo neuleeseen, itsestä kiitos tuntui vähän pieneltä, joten tein vielä pipon kaveriksi. Tekoturkistupsuja oon nyt laittanut vähän joka pipoon, tupsuista kun tykkään, mutta lankatupsuja ei aina jaksa väsäillä. Nämä ompelukset ilahduttivat minua paljon, onnistuivat kerrasta hyvin, vaikken siskolleni ollut ennen mitään ommellut. 

Viimeisen kuvan collegepaita ei valmistunut kurssilla, mutta liittyi sekin kurssiin. Saumurini vetelee viimeisiään ja kysyinkin kurssille lainaksi ystävän konetta. Ennen koneen palautusta iski inspis tästä paidasta ja kerrankin oli aikaa alkaa heti ompelemaan. Kumpaakin kangasta oli juuri tämänkokoiseen paitaan riittävä pala, yhtään kokonaista vaatetta näistä paloista ei olisi enää saanut tehtyä. Hyvin tuli palat tässä kuitenkin käytettyä ja saumurin lainaajakin lupasi myöhemminkin lainata konettaan. Ja nuo nahkaiset yksityiskohdat, mä niin tykkään niistä. Vähän joka vaatteeseen niitä sitten tuleekin ommeltua, niin nopeita lisätä ja näyttää jotenkin tosi paljon viimeistellymmiltä, kun on edes jotain yksityiskohtaa. 

Ehkä vielä myöhemmin yritän saada omia vaatteitani kuvattua, kovassa käytössä on olleet, onnistuneita ompeluksia siis. Nyt kuitenkin on hoidettava koulutöitä eteenpäin ja vähän ommeltava isänpäivälahjaakin. Onneksi huomenna on taas ompeluilta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)