9/27/2015







Eilen valmistui vielä edellisten ompelusten lisäksi tämä. Nyt on tytöllä takki, jolla kelpaa lähteä ihmisten ilmoille. Suunnittelin tekeväni tämän ihan eri kankaasta, mutta kun tyttö on pieni sirpukka, niin ei isokuvioiset kankaat pääse vielä oikeuksiinsa. Räsymattoa löytyi vielä juuri takkiin riittävä pala, joten tähän päädyin. Ja minä kun luulin jo vähän tähän kuosiin kyllästyneeni, mutta verhoa pienempänä näyttää taas tosi kivalle! Rusettipipo on jo kesällä väkerretty. 

Vuorina valkoinen college. Kaavana käytin OB 4/2014 Wind Crime hupparin kaavaa, oli piirrettynä valmiiksi koossa 62 cm enkä jaksanut alkaa isompaa kokoa väkertämään, joten lisäsin pituutta n.5 cm helmaan, hihansuihin resorit ja eteen vetoketjun. Leveyteen laitoin n. sentin kummallekin sivulle. Alkuperäinen kaava on tosi leveä ja lyhyt, ei ollenkaan 62 cm kokoinen leveydestä. Näissä kuvissa takin alla on villapaita, joten aika sopivan kokoinen tuli summissa tehtyä. 

Katsoin aikaa ja tällä kertaa takki valmistui rivakkaan tahtiin, kankaiden ja kaavan valinnasta valmiiseen takkiin 2 tuntia! Jotain on tullut ompelutaipaleen aikana opittua. Entistä onnellisempi olen piipahduksesta vaatetusompelun opintoihin. Ei tarvitse ohjeita paljon vilkuilla, kun surauttelee menemään. 

8 kommenttia:

  1. Oi että!! Ihana ku sulla on aikaa ja jaksat väkertää kaikkia ihania vaatteita! :) mitähän mää tilaisin sulta?! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä oikee ihmettelen, että miten tätä aikaa onkin näin paljon, mutta iltasin ku tuo tyttö nukkuu ja on yksin kotona niin mitäpä muutakaan sitä tekis kun ompelis ;) hmm älä ainakaa mitään kovin haastavaa, aikuiselle on niin paljon hankalampi tehä. Mutta voin mä jotakin tekasta jos keksit :)

      Poista
  2. Aivan suloinen tyttö ja takki! ❤

    VastaaPoista
  3. Kyllä se rouva osaa! Ja neiti niin ihana😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin monien tuskallisten harjottelutuntien tulosta tämä taito, voi niitä hetkiä kun purin, purin ja heitin roskiin :D Tuo tyttö kyllä on ihana :)

      Poista
  4. Aivan ihana takki! Saisko munkin koossa ;-) Kauniita syksykuvia!! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mietin ihan samaa että pitäskö tehä itelleki :D Mutta siis toki onnistuu, jos oikeesti haluat niin kangasta vaan ostamaan :) Kiitos :)

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)