9/01/2015

Viime aikojen ompeluita

Pitkästä aikaa tuntee taas saaneensa kunnolla aikaan ompelun saralla. Viikonloppuna mies oli kotona ja lupasi mulle ompeluaikaa ja sen kyllä käytin tehokkaasti. Jumpsuitin ja kollarit taskuilla (ei kuvaa) sain aikaan silloin. Saumuri alkoi toimimaan vallan kiltisti, kun ostin taannoiselta Tallinnan reissulta Karnaluksista paremmat langat neulalangoiksi. Ei enää katkenneita lankoja ja menetettyjä hermoja, jes! Aikaakin säästyy huomattavasti kun ei tarvi joka saumaa ommella moneen kertaan. 




Vinovetskajumpsuit koossa noin 92 cm. Kaava normipaita- ja housukaavoista kasattu, vetskarin kohta ja huppu lisätty. Näitä on niin mukava värkätä, kun on kerran hoksannut tavan, jolla saa helposti tehtyä. Onnea on kaavantekotaito, vaikkakin tuskien kautta hankittu. Vaan kannatti käydä vaatetuspuolen koulua vuosi ja etenkin olla vaatetehtaassa harjottelussa piirtämässä kaavoja. Nyt sitä aikaa osaa arvostaa näitä tehdessä! 



Tytölle kahdet legginssit. Lahkeet on vielä pitkät, niin pitäis mennä pitkään. Meiän vauveli kun on hoikka eikä kyllä kovin pitkäkään, mutta kuitenkin ennemmin kapeat ja pitkän malliset on sopivia. Harmaa on EK:n perustrikoota, kuviollinen kässämessuilta ostettua Paapiin kangasta. Vieläkin ihmettelen miten päädyin tähän kankaaseen, värit kun ei oo sitte yhtään mun suosikkeja, mutta jotenkin tää tarttui matkaan ja nyt jo toiset leggarit ommeltuina, ekat jäi jo pieniksi. Näihin kaava on Ottobrestä, pituutta lisätty ja keskeltä kaavaa kavennettu sentin verran, niin on mukavan kaposet. Kaksoisneulaommel ei oo ihan täydellistä, mutta toimii. 


Edelliset ommeltuani teki mieli tehdä vielä jotain pientä. Vauvakin nukkui, joten jotain oli keksittävä. Aiemmin olin jo miettinyt, että tytön kalju pää kaipaa jotain hiusten tilalle ja päätin kokeilla pannan ompelemista. Rusetti on Vimman lettikangasta ja panta samaa EK:n trikoota kuin leggarit. Tästä tuli niin söpö! 



Neiti kohta puoli vee näyttää kun osaiskin istua, todellisuudessa keikahti heti kuvan ottamisen jälkeen makoilemaan sohvalle. :D  



Tämmösiä tällä kertaa! Inspis on ainakin löytynyt jälleen! Vielä löytyy lettikankaan paloja ja harmaatakin, jos joku siellä ruutujen takana haluis tämmösen, niin voisin joku päivä värkätä. 

6 kommenttia:

  1. Mä mä mä!! Mä haluun! Niin söpö toi panta! :D mulle saa tehä jos intoa on ;-) ☆♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäpäs teen! :D mittaappa sun päänympärys siltä kohalta mihin sen suurinpiirtein haluut niin tulee sopiva :)

      Poista
    2. Eikä!! :D Ihanaa <3 Noin 53cm sain mitattua..

      Poista
    3. Kiitos! Ilmottelen ku saan tehtyä :)

      Poista
  2. Mitähän Lukas tykkäis rusettipannasta ;) Hieno toi jumppis.

    VastaaPoista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)