7/31/2016

Elvelyckania ommeltuna








Tilattiin viime viikolla miehen siskon kanssa niput kankaita Elvelyckanilta. Postipoika toi kankaat kotiovelle asti ja päästiin ihailemaan ostoksia. Näistä oli ja on tarkoitus ommella itselle, tytölle ja tulevalle vauvalle kaikille jotain. Suunnittelin aloittavani omista vaatteista, mutta mahan kasvamisen myötä iski vaatekriisi enkä osaa päättää yhtään, minkälainen vaate olisi paras nyt ja myös raskauden jälkeen. Löysässä mekossa näytän valaalta, istuvassa maha näyttää ihan kivalta, mutta takaa en kestä katsella sellaisia. Leveä lantio, iso maha ja kapeat hartiat, aikamoinen yhdistelmä! Normaalitilassa olen sentään vyötäröstä kohtalaisen hoikka, nyt en enää mistään :D joten pohdinta jatkukoon.. ideat on tervetulleita! 
Aloitin siis leikkaamalla yhtenä iltana tytölle kaksi mekkoa ja vauvalle kahdet legginssit. Eilisten päiväunien aikaan ehdinkin ommella nämä kaikki valmiiksi! Kerrankin hyvin ajoitetut pitkät päiväunet, yleensä kun tuntuu että ompelukoneen esiin kaivaminen lyhentää päiväunia vähintään puolella. Hapsumekko on vielä vähän reilu, mutta menee varmaan vielä ensi kesänäkin legginssien kanssa. Mekkoihin piirsin kaavat kaupan vaatteiden pohjalta, legginssit on valmiskaavan pohjalta muokattu. Lintumekkoon ompelin yksityiskohdaksi ompelumerkin niskaan. Olipa mukava ommella kerralla enemmän, kun koneet toimi ja oli rauha tehdä! 





4 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita! Kyllä sää nopea oot ollu jos päiväunilla saa noin paljon aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin sentään leikannu kaikki valmiiksi jo illalla ja nostanu koneetkin pöydälle ennen kun vein Alvan nukkumaan :D Ja kun se kerrankin sattu ompeluaikaan nukkumaan yli kolme tuntia, niin ihan mukavasti siinä ehti :) Kiitos!

      Poista
  2. Wau! Ihana tyllerö ja nuo sandaalit ja laukkukin on söpöt<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikö ookin, laukku on mun ihan pienenä lahjaksi saama, nyt keksin että siihenhän saa viriteltyä hihnan ja pienelle laukkufanille löyty oma söpö laukku :) Kunnon inkkarityttö <3

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)