8/30/2016

Sisustusinspiraatio ja melkein terveellinen rahkapiirakka







Olin eilen askarteluillassa ihanassa kodissa ja iski aikamoinen kodinlaittamistarve jälleen. Viime yön tunteina, kun en saanut unta, ehdin pohtia aika monia vaihtoehtoja, mitä haluaisin laittaa uusiksi. Työpöytä vie aika paljon tilaa, samoin haluaisin eroon mäntyisestä vitriinikaapista. Haaveilen hyllystä, johon olisi upotettu työpöytä, niin saisin kaiken tämän samalla kertaa ja samalla tilankulutuksella hoidettua. Toria selailin ja muutamia vaihtoehtoja löysinkin, niistä lisää ehkä myöhemmin. Nyt kuitenkin päätin pyöräyttää ruokapöydän pitkittäin keittiön ikkunoiden alle ja aika uskomattoman muutoksen sain näin pienellä siirrolla aikaan. Aiemmin törmäilin harva se päivä syöttötuolin jalkoihin, nyt keittiössä mahtuu kulkemaan ja tyttökin leikkimään lattialla. Välipalakaveristakin saa nyt kivempia kuvia, kun valoa on tytön tuolin kohdalla enemmän kuin ennen.  

Askarteluiltaan leivoin viemisiksi rahkapiirakkaa, jota voi syödä hyvällä omallatunnolla tällainen raskausajan diabeetikkokin. Piirakkaa kehuttiin, niin ajattelin jakaa reseptin täälläkin, vaikka netistä tämän muistaakseni itsekin olen löytänyt. Itse askarteluillan aikaansaannoksista lisää mahdollisesti huomenna. 

Vähähiilarinen rahkapiirakka
Pohja:
150 g voita
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl jauhoja (tällä kertaa oli 1 dl mantelijauhoa ja 0,5 dl vehnäjauhoja)
alle ½ dl sokeria
Pehmenneeseen voihin sekoitetaan muut ainekset ja painellaan ison piirakkavuoan pohjalle.
Täyte:
300 g maitorahkaa
1-2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl maitoa
1 kananmuna
vähän sokeria (½ dl taisin tällä kertaa laittaa suunnilleen)
1 tl vaniljasokeria
(½ sitruunanmehu)
3-4 dl marjoja
Sekoita täytteen aineet, ei marjoja. Kaada täyte pohjan päälle, ripottele marjat pinnalle. Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 25-30 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)