8/23/2016

Vähän parempaa arkiruokaa



Kyllästyn aika nopeasti tavallisiin arkiruokiin. Jauheliha ja kana ei oikeen jaksa maistua päivästä toiseen hyvältä. Vaihtelua näihin olen yrittänyt etsiä kasvisruoista, joista tykkään yleensä paljon. Ihanan kesäinen ruokaidea syntyi ystävien kanssa helteisenä päivänä kokatessa. Suolaiset letut maistuvalla kesäkurpitsatäytteellä. Nyt kaupasta saa kotimaista kesäkurpitsaa suunnilleen euron kilohintaan, tätä kannattaa kokeilla! 

Lettutaikina
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja (lisää tarvittaessa)
½ tl suolaa 
2 rkl voita

Täyte
kokonainen kesäkurpitsa
4-5 tomaattia
3-4 porkkanaa (hyvää ilmankin)
1-2 sipulia
ruohosipulituorejuustoa
fetajuustoa
hiukan suolaa ja mustapippuria

Tee ensin lettutaikina turpoamaan. Sen jälkeen pilko kesäkurpitsat pieniksi kuutioiksi, samoin tomaatit ja sipulit. Raasta porkkanat. Hauduta kasvikset pannulla pienessä määrässä voita sopivan kypsiksi omaan makuusi. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää joukkoon tuorejuusto ja mausta suolalla ja pippurilla. Fetajuuston olen lisännyt vasta letun päälle erikseen, toki senkin voi sekoittaa täytteeseen. Täytteen teon jälkeen huuhtaise pannu ja paista letut voissa. Hyvää ruokahalua! 

2 kommenttia:

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)