9/10/2016

Purettu ja jälleen neulottu

Seuraa tarina siitä, kuinka yksi lanka aiheutti lähes vuoden neulomisjumin. Ostin viime vuoden käsityömessuilta vyyhdin Tukuwoolin keltaista villalankaa. Väri oli ihana, sen enempää en miettinyt mitä tästä langasta tekisin.



Heti alkajaisiksi messujen jälkeen kerin vyyhdin ja suunnittelin, mitä siitä alkaisin neulomaan. Lanka tuntui karhealta ja epäilytti vähän. Aloin kuitenkin neulomaan tytölle norjalaismyssyä, kunnes hoksasin, ettei meiltä pipoja puutu. Purin. Tämän jälkeen loin silmukat omiin villasukkiin ja purin jälleen. En minä villasukkia tarvitse enkä kesää vasten jaksanut niitä neuloakaan. No seuraavaksi loin silmukat omaan pipoon ja sitä muutamalla luennolla neuloin menemään. Kunnes huomasin, että piposta tulee ihan valtava enkä jaksanut enää alkaa sitä alusta tekemään. Purin jälleen. 


Kaikkien näiden purkamisten jälkeen hoksasin, että taaperolla on villasukkavaje. Syksyksi ei ole yhtään sopivia villasukkia, joten päätin tällä kertaa kokeilla niiden neulomista tästä epäonnenlangasta. Villasukat taaperokoossa tuntuivat myös riittävän pieneltä työltä, kun koko lanka kyllästytti. 



Onnistuin luomaan silmukoita kerralla sopivan määrän ja työ jopa eteni kohtalaista vauhtia. Vaikka pitkään tämä ensimmäinen sukka oli silti työn alla. Tässä matkan varrella olen oppinut paljon, itsestäni neulojana. Ennen kaikkea, tasasta sen langan olla pitää. Haluan neuloa tasaista ja sileää jälkeä. Tästä langasta se ei onnistunut. Ärsytti. Tykkään myös ihan vähän paksummista langoista, vaikka se ei ollutkaan suurin harmi tätä villaa neuloessa. Vauvan myssyä neuloessani sen viimeistään huomasin, parempi pysytellä tutuissa ja turvallisissa halvoissa markettilangoissa. Babywoolille taidan olla pitkään kiitollisuudenvelassa, neulomisen ilo on jälleen palannut. 








Mutta valmiiksi ne tuli, kaikista epäilyksistä ja tympääntyneisyydestä huolimatta. Ja kivatkin niistä tuli. Varret on melkeen polviin asti, niin rusettien avulla pysyy hyvin jalassa. Taaperon mielestä rusetteja on myös kiva kiskoa auki.




 Taapero halaili sukkiaan eikä olisi halunnut ottaa jalasta. Paras kiitos tehdystä työstä. 



Kirjoitan vielä tähän muistiin muutamat tiedot sukista. 
Taaperon pitsisukat

36 s, puikot nro 3,5. Lanka Tukuwool fingering. 
1o1n muutaman kerroksen ajan, sitten 4 krs oikein, 1 krs langankierto, 2 o yhteen koko kerroksen ajan. 4 krs oikein. Näin kunnes varsi sopivan mittainen. Nilkkaan muutama kerros 1 o 1 n. Peruskantapää, kantapääkavennuksissa kavensin yhden silmukan enemmän, niin että jäljelle jäi silmukoita 34. Näillä lopuilla neuloin, kunnes taaperon varpaat peittyivät. Kavennus 2 o yhteen puikon alussa ja keskellä, 1 välikerros kunnes silmukoita jäljellä 16 ei enää välikerroksia. 8 viimeistä silmukkaa vedin langan läpi. Varren ensimmäisistä reikäkuvioista pujottelin nyörin läpi rusetiksi. 

2 kommenttia:

  1. Oi miten kivat! Meillä olis kans tarvettä villasukille..mitenhän sitä sais aloitettua??;D
    T: Linda

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä tuli kyllä kivat, lopulta :D Mulle se alottaminen ei taas tuottanu mitään ongelmia, mutta valmiiks en meinannu saada millään mitään :D

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)