2/03/2016

Juustoperunarieskat






Perunamuussin jämistä tekaisin ihanaa juustoperunarieskaa. En muista milloin ja kuka tätä lapsuudenkodissani ensimmäistä kertaa teki, mutta sen jälkeen näitä makoisia rieskoja siellä on leivottu usein. Alkuperäistä ohjetta ei itselläni ollut tallessa, mutta ihan tavallisen perunarieskan ohjeella nämä leivoin. Lisäsin taikinaan n. 0,5 dl vettä, jolla notkistin perunamuussia. Taikina saa olla aika pehmeää, niin rieskoistakin tulee samanmoisia. Lisäksi raastoin mututuntumalla juustoa sekaan, ehkä desin verran tai vähän alle. Jauhotetuin käsin painellen taikina rieskasiksi. Pistellään, ettei nouse kohokuorisiksi. Ja syödään tuoreina voin kera. Itse säilytän jääkaapissa nämä ja aamulla lämmitän mikrossa niin tulee ihan tuoreen leivän maku ja tuoksu. Nam! Tyttökin sai maistaa vähän ja tykkäsi kovin. 

4 kommenttia:

  1. Ai herkku! Alkoi heti tehdä mieli perunarieskoja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On niin hyviä että kannattaakin tehä mieli :D

      Poista
  2. Arkipäivän herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitäpä justiin. :) Piristää tämmöstä sairastuvan arkea kummasti.

      Poista

Kommentit lämmittävät mieltä, kiitos! :)